Tájékoztató az Utaslista kezeléshez szükséges regisztrációról és a lista feltöltéséről

PAXLIST feltöltés leírása


A regisztrációs kérelmet az eri.navinfo@rsoe.hu címre kell benyújtani. Az igénylést csak a kérelemben szereplő hajó hivatalos e-mail címéről beküldve tudjuk elfogadni.

A regisztrációhoz szükséges:

 • A hajó e-mail címe (Pl.: xy@xx.xx) és az adatkezelésért felelős személy neve.
 • A szolgálatos diszpécser elvégzi a belépési protokollt és a megadott e-mail címre elküldi a belepéshez szükséges adatokat. A belépés után jelszóváltoztatás szükséges, amelyet a felhasználó menüpontban tud elvégezni.

Feltöltés:

 1. A „Hajózási bejelentések’ menüponton belül az „Utaslista kezelése” menüpontot – csak ez az egy menüpont fog látszani – kell megnyitni.
 2. Itt lehetőség van új utaslistát létrehozni, vagy egy, a honlapunkról letölthető Excel táblázatban kitöltött utaslistát importálni.
 3. Az új utaslista menüpontban ki kell választani a saját hajót, ezután a program automatikusan kitölti a táblázat vonatkozó részét. Értelemszerűen a további adatok is kiválaszthatók az adatbázisból.
 4. A „Személylista” menüpontra kattintva egy új oldalon megjelenik a feltöltő oldal.
 5. Ezen az oldalon a baloldali első - „Személyzet” - menüponton lehet kiválasztani, hogy a személyzet tagjainak vagy az utasok adatait kívánja rögzíteni.
 6. Az adatokat személyenként kell bevinni, majd a sor végén a zöld pipával rögzíteni.
 7. A következő utas, személyzet beviteléhez a baloldalt alul található „Hozzáad” gombot kell megnyomni.
 8. Amikor az összes személyt rögzítette, akkor a „Mentés és vissza” gombra kell kattintani. Itt láthatja az elkészült paxlistet. Ekkor még lehetőség van a módosításra, megtekintésre, pdf-be exportálásra, illetve a küldésre, vagy az esetleges törlésre is.
 9. A továbbításra kattintva megkérdezi a rendszer, hogy szeretné-e a listát továbbítani. Amennyiben igen, a „Kiküldés” gombbal (boríték piktogram) el tudja küldeni a hatóság felé.

A rendszer 3 hibás próba után zárolja a felhasználót, ebben, vagy az elfelejtett jelszó esetében az igénylő e-mailről újra el kell küldeni az eri.navinfo@rsoe.hu címre a kérelmet. A hozzáférést a diszpécser a zárolás feloldásával, illetve új jelszót kiadásával fogja úra megadni.