Víziút

MULTIMODÁLIS SZÁLLÍTMÁNYOZÁS ÖSSZEHANGOLTSÁGÁNAK JAVÍTÁSA KÖZÉP-EURÓPÁBAN

A trieszti kikötő és 9 fős partnersége, köztük a Mahart Container Center és a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület  2018. január 23-án támogatási kérelmet nyújtott be a Közép-európai szállítmányozás hatékonyságának javítása érdekében az Interreg CENTRAL EUROPE Program felhívására, melyet a program monitoring bizottsága 1.959.750 Euro, azaz egymillió-kilencszázötvenkilencezer-hétszázötven euro összegű 85%-os intenzitású, vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélt. A projekt 2019.04.01-jén vette kezdetét.

További információk

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Magyarország folyamatosan élen jár a víziközlekedés biztonságának és hatékonyságának fejlesztésében

A hazai belvízi szállítás térnyerését támogató HERO projekt zárókonferenciáján az elért eredményeket mutatták be 2018. május 30-án, Budapesten, az Európa hajón. Az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) forrásaiból támogatott fejlesztés először tette lehetővé a korszerű folyami információs szolgáltatások elérését támogató hardver és szoftver elemek egységes szemléletben megtörténő tervezését, beszerzését és üzembe állítását a Duna teljes magyarországi szakaszán.

További információk

Hidrográfia

Duna hosszúsága, a két hegyi patak egyesülésétől (Brege, Brigach) a Fekete tengerbe való torkolásáig 2860 km, melyből 2588 fkm, azaz a teljes Duna szakasz 90 százaléka hajózható. (Ulm-Kelheim között kishajókkal)

További információk

Vízrajzi ismeret

A lejtőkön lefolyó vizekből felszíni vizek valamely típusa alakul ki.

További információk

Hajók meghajtási módjai

További információk

Hajók típusai

További információk
1/3